20 Aralık 2012 Perşembe

kolay sökme berelerim





 yılın bu aylarında havalardan muhtemelen bende bi bere sevdası gidiyor bikaç senedir,geçen sene de kulaklı berelere merak salıp 5-6 tane de onlardan örmüşdüm, bu sökmeli bereleri kendime ördükden sonra bakdım örmesi çok zevkli, kızıma ve yeğenlerime de ördüm,yarın oğlumun doğumgünü için gelecekler,bu bereler onların.kızımla süsledik bereleri,krem rengi olan kızımın,kendisi seçdi süslerini.
örmek isteyenler mutlaka örsün,hem çok kolay hemde çok şık.
 6-8 yaş için olur bu bereler,sayılarına gelince, kalın bir iple  28 ilmek,42 sıra haroşa örüp 8 ilmek normal kesip bir bırak bir kes şeklinde kesilip sökülüp dikilir.ben tepelerineve yanlarına çiçek,taş ne bulduysam yapışdırıp ponponlar yaparak hareketlendirdim.

6 yorum:

  1. her biri çok çok güzel olmuş... bıdık kızlarımın güle güle giysin.
    Alişim doğum günüde şimdiden kutlu olsun

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuşler renk renk...

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık renk renk cıvıl cıvıl olmuş bu bereler çok beğendim,oğlunuzun doğum gününüde kutlar ALLAH,TAN hayırlı,sağlıklı ,uzunn bir ömür dilerim inş,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba
    Benim de kız kardeşime arkadaşının annesi örüp hediye etmiş bunlardan. Örülüşünü merak ediyordum. şimdi sizin paylaşımınızı gördüm, çok teşekkürler.. ben de örücem bir tane inş.. sevgiler..

    YanıtlaSil