uzun zamandır kiremitte alabalık yapmak için bu kiremit kaplardan bakınıyordum.bi şehirlerarası yolculukda mola yerinde bulunca hemen aldım.istanbulda eminönünde de varmış diye duymuşdum eminönüne yolu düşenlere...terifimize geçelim;
- 2 tane alabalık
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 domates
- 1 biber
- 1 limon
- biraz maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 5-6 tane mantar(olmasada olur)
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- kırmızıbiber,karabiber
balıklar temizlenir,yıkanır,tuzlanır.biraz karabiberle ovalanır.kiremit kapların içi terayağla yağlanır,üzerine kırmızıbiber serpilir.balıklar biri aşağı biri yukarı şekilde dizilir..üzerlerine doğranmış domates,biber,maydanoz,mantar konur.sarımsaklar soyulup bütün ilave edilir.süslemek için kenarlarına ortadan kesilmiş domates ve dilimlenmiş limon konur.üzerlerine tereyağı parça parça konur.200 derece fırında 20 dkk pişirilir.pişmesine yakın kaşarpeyniri de ilave edilir 5 dkk daha kızartılır...afiyet olsuuuun....
not; balıklar fırından çıkar çıkmaz sofraya konup hemen yendiğinden pişmiş halini çekemedim malesef::)
çok güzel görünüyor, ben balığın hertürlüsünü çok sevdiğim için nasılda canım istedi şimdi :))
YanıtlaSilafiyet olsun.
ellerine sağlık bende şimdi balık yapacağım fırında:)))
YanıtlaSilsevgiler
aaa, kasarli nasil olur merak ettim, hemen yendigine gore guzel olmus :)
YanıtlaSilpişmiş haliyle görsem iştahım kat kat kabarırdı sanırım:) ben çiğ balık elleyemiyorum :((
YanıtlaSilama balığı çok seviyorum bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim canım sana pişmiş foto gönderirim:))
ama yapılmaz ki canım bu saatte:( çok canım istedi çoook:( Ben de mi bu kiremit kaplardan arasam, ne?
YanıtlaSil