23 Aralık 2010 Perşembe

etli ekmek

Üniversiteyi Konya'da okudum.etli ekmek konyanın en meşhur yiyeceği.önceleri pek yadırgadık bu lahmacunumsu şeyi,sonra çok sevdik tabi.uzun zamandır etli ekmek yememişdim bu etli ekmek bana çok iyi geldi:) ne yemek yapsam diye düşünürken birden etli ekmek yapabilirmiyim acaba diye düşündüm.oktay usta yapmış saolsun,sitesinde buldum tarifini,zaten tarif de basit.bildiğimiz bi ekmek hamuru,bide lahmacun içi:)

3 bardak un,1.5 bardak su,1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı şeker,ve 1 yemek kaşığı kuru maya....bi hamur yoğrulur 1 saat mayalanmaya bırakılır.kulak memesi kıvamında olacak hamur,katı gelirse su,sıvı gelirse biraz daha un  ekleyin.
2 yeşil biber,2 domates,1 büyük baş soğan,400 gr kadar kıyma.... bunlar ince ince doğranıp bir güzel yoğrulur.tuzu unutmayalım:)
sonrada mayalanan hamurumuzu uzun pide şeklinde açalım.içine bu harçdan koyup yayalım.250 derece fırında kurumadan pişirelim.çıkarınca bikaç parçaya kesip üzerine de maydanoz serpip  yanında da ayranla afiyetle yiyeliim....

4 yorum:

  1. ellerine sağlık canım nefis görünüyor ahhh ah hamurlu tatlar nefis olmazmı. ama bide şu K lar olmasa:)))

    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım.Benimde çok sevdiğim bir lezzettir.Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  3. Pide her daim favorimdir.Bir Kayserili olarak pide kültürüne bizde uzak değiliz ama bu pideler muhteşem görünüyor.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ben konyalıyım inan ben bile bilmiyordum etliekmek tarifini.yazdım bakalım bi deneyeyim tabi onlar bizde ki firinlarda yapılmıyo ama belki özlemimi gideririm. paylaşımın için çok teşekkür

    YanıtlaSil