17 Kasım 2010 Çarşamba

annelik nasıl bişey?


        kalabalık bir ortamdaydık,müzük ve birçok çocuğun koşdurmacası.oğlum 2 yaşında kucakda durmuyor tabi,ablası koşuyo diğer çocuklarla ya oda koşacak.bir çığlık,ağlıyo koşdum bu benim oğlumun sesi.....şükür bişey olmamış. masaya geri döndüğümde bir tartışma,vaybe bu kadar çocuk arasında nasıl da tanıdı annesi çocuğunun ağlamasını,çokda gürültü var,çocuk ağlaması alt tarafı nasıl ayırt edilirki diye beyler tuhaf tuhaf bakınıyorlar,halbuki hanımlarada oldukça tanıdık gelen bir durum,ne kadar çocuk olursa olsun kendi çocuğunun sesini tanımak yüzünü görmese bile,annelik böyle bişey olabilirmi ne dersiniz?

okuduğum bir kitapda bu konudan yazar çok önemli diye bahsetmişdi.anne doğum esnasında bebeğinin ilk sesini beynine hafızalar ömrü boyuncada başka hiç kimseyle karışdırmaz,nerde ne şekilde olsa sesinden tanırmış yavrusunu.bu ilk bağmış anne ile çocuk arasındaki,bebeğin ilk ağlaması.normal doğumda işde bunun için bu kadar önemliymiş,bu bağın oluşabilmesi için.normal doğum mümkün değilse epudural olsunki anne uyanık olup bebeğinin sesini duyabilsinmiş.benim aklıma yattı sizin yorumlarınız ne yönde acaba?

2 yorum:

  1. elamın ilk nefesine ilk çığlığına tanık olamadım... yinede bilirim kızınım sesini ne kadar uzakta olursa olsun:))

    YanıtlaSil
  2. annelere çok tanıdık değilmi kendi çocuğunun sesini,ağlayışını ne denli kalakabalık da olsa tanıyabilmek,hele de çocuğu ağlıyorsa...

    YanıtlaSil